• terug
  • A
  • A
  1. Geldkompas Pekela & Veendam > 
  2. zorg > 
  3. eten > 
  4. koken

koken

Zelf koken is goedkoper dan uit eten gaan of een kant-en-klaarmaaltijd kopen. Het is ook gezonder. Kook zoveel mogelijk met verse ingredi├źnten. Ga naar de markt. Als de markt bijna voorbij is, krijgt u vaak korting op vers fruit of groente. Kijk op de website van het VVV voor een overzicht van alle week- en jaarmarkten.

Wilt u besparen op koken? Kijk op de websites Tips om te besparen en Rijkerleven. Goedkope recepten vindt u op de website van Jannekes of Goedkooplekker.

Tip: Hebt u nog restjes verse groente? Typ ze in op de websites van Recepten, Smulweb of Webchef en kijk wat u ervan  kunt maken.

Zoekt u kookidee├źn? Kijk op Smulweb. U vindt daar recepten uit de hele wereld, zelf recepten toevoegen kan ook. Op Recepten staat een compleet overzicht van websites over koken en een lijst met kookcursussen en supermarkten. Gratis online kookboeken vindt u bij Onlibri.

Wilt u vegetarisch koken? Kijk op Vegatopia voor allerlei vegetarische recepten en tips.

Kunt u niet meer voor uzelf koken? Maaltijdservice Wel-Com aan tafel levert gezonde, smakelijke en betaalbare maaltijden aan huis. Neem koelverse maaltijden en warm die zelf op of kies voor een warme middagmaaltijd aan huis. Belegde boterhammen zijn ook mogelijk. Hebt u geen magnetron? U krijgt er dan een in bruikleen.

De Sociale Dienst vergoedt een deel van de kosten. Hebt u niet genoeg geld voor de Maaltijdservice, vraag dan om een vergoeding. Als u in Veendam woont, haalt u een aanvraagformulier op bij de Sociale Dienst . Woont u in  Pekela? Haal dan het aanvraagformulier bij Maaltijdservice Welstad. Vul het aanvraagformulier in en stuur het op naar de Sociale Dienst.

Hebt u kookgerei nodig? Kijk bij goedkoop spullen kopen.

 

Adressen